A Led Zeppelin frontemberét választották meg!

Robert Plant beelőzte Mercuryt!

Robert Plant, a Led Zeppelin jelenleg új utakat kereső egykori frontemberét választották a legjobb rockénekesnek a brit rockrajongók.

2009.01.05 16:00MTI

A New Musical Express honlapján a hét végén közölt lista második helyezettje Freddie Mercury, a Queen néhai énekese, míg a harmadik Paul Rodgers került, aki mostanság turnézik a "királynői" csapattal. 

A lista első 10 helyén - csaknem kizárólag brit - rockveteránok sorakoznak. Paul Rodgers után, aki egykor a Free és a Bad Company csapatát is erősítette, Ian Gillan, a Deep Purple énekese következik a 4. helyen, Roger Daltrey a Who-ból pedig az 5. helyen. 

A 6. helyre sorolták a Whitesnake-kel a múlt évben Budapesten is járt David Coverdale-t, őt Axl Rose követi, az amerikai Guns'N'Roses frontembere.
 
Ő a legfiatalabb az első tíz között. A nyolcadik helyezett Bruce Dickinson (Iron Maiden), Mick Jaggernek pedig a 9. hellyel kellett beérnie. A 10. helyen az idén Budapestre érkező ausztráliai AC/DC régóta halott szólistája, Bon Scott végzett a Planet Rock felmérése szerint. A második tízesben is tart az "öregek" uralma, hiszen a legifjabbak, Jon Bon Jovi, Bono és James Hetfield is közelebb van már az ötvenhez, mint a negyvenhez, Bruce Springsteen pedig az idén lesz ötven. 

Itt találjuk még többek között David Bowie-t, Jon Andersont, aYesből, Joe Cockert, Ozzy Osbourne-t, Peter Gabrielt és Steven Tylert. A Rolling Stone által nemrégiben közzétett hasonló listán egyébként az első 10 helyet szintén korosabb, vagy már nem élő énekesek foglalták el - Aretha Franklin, Ray Charles és Elvis Presley volt a dobogósok sorrendje.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.