A kínai filmrajongók nem láthatják a Batman-filmet

Tiltólistán A sötét lovag!

A kínai filmrajongók nem láthatják a mozikban a legutóbbi Batman-filmet, A sötét lovagot - jelentette be közleményben a Warner Brothers stúdió csütörtökön.

2008.12.30 20:00rtlbulvar.hu

A stúdió szerint az amerikai mozis bevételek történetének minden idők második legjobb eredményét hozó filmet egyebek mellett kulturális érzékenység miatt tiltják be a kínai mozikban.
 
Arra azonban nem tér ki a közlemény, hogy A sötét lovag mely jelenetei váltották ki a cenzúrát. A Christian Bale és Heath Ledger főszereplésével készült alkotás néhány akciójelenetét egyébként Hong Kongban forgatták. 

Az elmúlt években több filmet is betiltottak Kínában: nem lehetett bemutatni az Egy gésa emlékiratait két évvel ezelőtt, de a homoszexuális cowboy-okról szóló Túl a barátságon-t sem vetítették a kínai mozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.