81 éves korában elhunyt Jack Douglas!

Meghalt a Folytassa...-filmek sztárja!

Tüdőgyulladás következtében 81 éves korában elhunyt Jack Douglas brit színész, a legendás Folytassa...-sorozat egyik sztárja.

2008.12.20 15:15ma.hu

Douglas a hazánkban is igen népszerű komédiasorozat összesen nyolc darabjában szerepelt, például a Folytassa külföldön! vagy a Folytassa, főnővér! című klasszikusokban, de láthattuk többek közt a Folytassa az ásatást! és a Folytassa, Columbus! című részekben is. 

Nagyfilmes munkássága mellett a művész hazájában elismert színpadi színész és pantomimes is volt, de játszott több brit tévékomédiában is, például a Benny Hill Show-ban. Az 1927-ben Newcastle upon Tyne-ban született Jack Douglas színházi dinasztiából származott, és először 15 évesen állt színpadra.

Színészi pályája mellett foglalkozott egyébként írással is: írt egy musicalt, egy szakácskönyvet és egy szerzőtárs közreműködésével egy önéletrajzi könyvet is A Twitch in Time címmel. Douglasnek már több éve meggyengült az egészsége; csütörtökön halt meg otthonában, a Wight-szigeten, mely Anglia déli partjai közelében található.
 
- "Jack egy volt azok közül a szeretetre méltó emberek közül, akik a komédia világában még a régi vágású humort, a 'farce' brit hagyományait követik" - emlékezett a színészre ügynöke, Phil Dale. 

Egy régi jó barátja és színésztársa, Des O'Connor pedig a következőket mesélte az elhunyt művésszel való kapcsolatáról:
 
- "Nem tudok felidézni egyetlen olyan napot sem, amit Jackkel töltöttem, és nem nevettük volna végig."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.