Meghalt Van Johnson!

Elhunyt az ötvenes évek hollywoodi szívtiprója!

Elhunyt Van Johnson, a negyvenes-ötvenes évek hollywoodi szívtiprója. A színész 92 éves volt, halálát végelgyengülés okozta. Johnson tehetségét olyan filmekben bontakoztatta ki, mint a 30 másodperc Tokió fölött, a Caine hadihajón vagy az Amikor utoljára láttam Párizst.

2008.12.15 15:30ma.hu

Az MGM stúdiónál forgatott munkáiban olyan sztárokkal játszott együtt, mint Esther Williams, June Allyson vagy Elizabeth Taylor. Az 1916-ban Newportban, Rhode Islanden született Johnson magas, jóképű férfi volt, és legtöbbször a "tipikus amerikai srác" figuráját formálta meg. A színész sokoldalú tehetség volt, játszott komédiákban (Enyém, tied, miénk), filmdrámákban (Az élet komédiája, Madame Curie, Dover fehér sziklái), háborús filmekben (Csatatér, Sasok London felett), akciófilmekben (Tigris akció, Az elnök elrablása) és musicalekben (Csókos tengerész, Brigadoon titka) is. 

Idős korában szerepelt Woody Allen Kairó bíbor rózsája című filmjében is. A "the non-singing Sinatra" ("a nem éneklő Sinatra") becenévre hallgató Van Johnson hosszú élete során csak egyszer nősült meg: 1947-ben feleségül vette Eve Wynnt. Házasságukból egy Shuyler nevű lány született, de a nász csak 13 évig tartott. 

A színész több alkalommal úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy volt feleségének Hollywood történetének legcsúnyább válását köszönheti. 

Van Johnson filmes munkái mellett szerepelt tévésorozatokban (Fantasy Island, Gyilkos sorok) és színdarabokban (a nyolcvanas években az Őrült nők ketrecében játszott a Broadway-n), ezenkívül próbálkozott festészettel is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.