Sztárok és hatalmas koncert vár!

Ünnepel a New York-i Metropolitan!

Sztárparádéval készül a New York-i Metropolitan operaház - a híres "Met" - alapításának 125. évfordulójára.

2008.12.09 20:30ma.hu

A március 15-én sorra kerülő gálán olyan operacsillagok lépnek fel, mint a szoprán énekesnők sorában Natalie Dessay, Renée Fleming, Angela Gheorghiu és Deborah Voigt, vagy a tenorok közül Plácido Domingo, Juan Diego Flórez, Marcello Giordani és Ben Heppner

A mezzoszopránok közül Stephanie Blythe és Waltraud Meier, a baritonok sorából Thomas Hampson és Dimitrij Hvorosztovszkij, a basszusok közül René Pape is szerepel, és James Levine áll majd a karmesteri pulpituson. A szereplés szó nem véletlen, mivel az esten 26 operajelenetet elevenítenek fel a Metropolitan híres előadásaiból, az eredeti díszletek között és a hajdani kosztümökben, vagy azok felidézésével, vetítésekkel.
 
Négy jelenet lesz hallható Gounod Faustjából, amellyel 1883. október 22-én az operaházat megnyitották. Egyes képek már a soron következő felújításokra utalnak majd: Deborah Voigt és Ben Heppner Richard Wagner Siegfried című operájának zárójelenetét adja elő, Natalie Dessay Verdi Traviatájának egyik áriáját, Plácido Domingo Verdi Simone Boccanegra című operájának egyik duettjét énekli Angela Gheorghiuval, René Pape pedig Muszorgszkij Borisz Godunovjából adja elő Borisz halálát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.