Kulturális pezsgés decemberben, Debrecenben!

Az Angels in Harlem Gospel, Eliades Ochoa és Zséda is fellép!

Világhírű sztárok, műfaji sokszínűség, bő kulturális kínálat - a közreműködő művészek tehetsége és elismertsége a garancia arra, hogy decemberben is számos egyedi és megismételhetetlen produkció érkezik Debrecenbe.

2008.12.01 20:28ma.hu

Már a hónap elején olyan neves sztárokkal találkozhatunk, mint az Angels in Harlem Gospel, Eliades Ochoa és Zséda! Kevesen vannak, akik ne ismernék az „Oh happy day” című világhírű slágert. December 4-én este 19 órától a Főnix Csarnokot is betölti az önfeledt zenélés, az Angels in Harlem Gospel kiváló hangjai adnak koncertet. 

Az Egyesült Államokban a leghíresebb és világviszonylatban is kiemelkedő kórus, melynek tagjai harlemi „fekete templomok” és New York legkiválóbb énekesei és zenészei. Dinamikus előadásmódjukon keresztül az afro-amerikai kultúra és a Gospel jobb megértését tűzték ki célul. 

December 8-án este 19 órától a Kölcsey Központ Nagytermét megtölti a son montuno, a guaracha, a bolero és a guajira dallamai. 

A Buena Vista Social Club egyik legjellegzetesebb alakja a Grammy-díjas Eliades Ochoa lép színpadra, aki saját készítésű, speciális (G és D húrt megkettőzte és egy oktávval magasabbra hangolta.) hangszerén játszik, mely átmenet a gitár és a tres között. Tradicionális kubai stílusokat játszik. 

December 9-én este 19 órától a Kölcsey Központban a zenei igényesség és a kompromisszumok nélküli minőségé a főszerep. Egy gyönyörű nő, egy felejthetetlen hang, a nőiesség és a zene varázsa. 

Zséda nagyszabású koncerttel várja közönségét, amely ötvözi magában mindazt, amitől az elmúlt években a neve fogalommá vált. A koncerten elhangzanak a mindenki által jól ismert és szeretett slágerei, a 2008-ban megjelenő új album dalai, majd befejezésül az Ünnep című albumról hallhatunk egy karácsonyi összeállítást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.