Vidám hangulatú felvonulások és bálok várnak!

Karneváli forgatag Kölnben!

A kölniek úgy tartják, hogy náluk négy helyett öt évszakból áll az év. Az ötödik évszak a kölni karnevál időszaka, amely jövőre 2009. február 19. és február 25. között kerül megrendezésre.

2008.11.28 18:10ma.hu

A karneváli forgatagok szerelmeseinek érdemes ellátogatni Kölnbe, hiszen a vidám hangulatú felvonulások, bálok és egyéb mulatságok évente közel 1 millió turistának nyújtanak felejthetetlen élményt. A Germanwings Légitársaságnak köszönhetően magyar utazók is könnyedén válhatnak a karneváli forgatag részesévé: a Légitársaság napi járatokat közlekedtet Budapest és Köln között.
 
Jegyek és szállás a www.germanwings.com honlapon foglalhatók. A kölni karnevált 2009. február 19-én 11 óra 11 perckor nyitja meg a karnevál három főszereplője: a herceg, a paraszt és a szűz a régi piacon, az ún. Altmarkt-on.
 
A karnevál első napja a „nők farsangja”: ekkor ugyanis a hölgyek egész nap karneváli jelmezt viselnek. A nyitó nap éjszakáján számos bulin és jelmezbálon szórakozhatnak a résztvevők. A karnevál csúcspontja február 23., a Rózsák Hétfője. Ezen a napon délelőtt 10 óra 49 perckor látványos parádé keretében közel 10 000 ember vonul fel. 

Szintén jeles nap február 24., a Karnevál Keddje: délután a jelmezbe öltözött karneváli társaságok vonulnak végig Köln, a Rajna menti város külvárosainak utcáin. Éjfélkor a hagyományoknak megfelelően egy életnagyságú szalmafigurát égetnek el, megsemmisítve ezzel az őrült napok bűneit. Másnap, Hamvazószerdán véget ér a karneváli mulatság. 

Az utolsó nap a hagyományok szerint halételeket szolgálnak fel minden étteremben és kocsmában; ezt követően Kölnben az élet visszatér a rendes kerékvágásba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.