Hagyományok, világ- és kortárs táncok...

Jön a XIII. Duna Karnevál - Színpompás programsorozat Budapesten

A Duna Karnevál színpompás programsorozat a néptánc és a népzene, a világ- és kortárs tánc, a fúvós- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával - A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, valamint Európából és a tengerentúlról érkezett társulatok is.

2008.06.02 17:55ma.hu

A Duna Karnevál színpompás programsorozat a néptánc és a népzene, a világ- és kortárs tánc, a fúvós- és világzene ötvözetével, a fellépő országok sokszínű kultúrájával „A kultúrák közötti párbeszéd európai éve 2008” programjaihoz is csatlakozik.

A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, valamint Európából és a tengerentúlról érkezett társulatok is.

Kiemelt szerepet kapnak a Visegrádi Országok hagyományait közösen bemutató együttesek. Az idei évben 11 külföldi együttes 275 művésze érkezik a Duna Karneválra. A bolgár Trákia Állami Népi Együttes műsora valódi kuriózumnak ígérkezik a Karnevál programjában.

Helyszínek: Vörösmarty tér, Margitszigeti Szabadtéri Színpad, Hídünnep, Mátyásföld Erzsébetligeti Színház, Békásmegyeri Közösségi Ház, Győr, Budakalász, Üröm.

A programok a margitszigeti gálaest kivételével ingyenesen látogathatók. A Duna Karnevál gálaműsora június 20-án (pénteken) a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon 20 órai kezdettel az Európai Tánc Karaván nemzetközi koprodukció.

A külföldi és hazai táncegyüttesek több mint 300 művészének közös előadását élvezheti a közönség a Magyar Állami Népi Együttes és a Duna Művészegyüttes közreműködésével.

Június 21-én a Karneváli Felvonuláson Clark Ádám térről indulva a Lánchídon át a HÍDÜNNEP eseményeihez kapcsolódva 600 résztvevő teremt valódi karneváli hangulatot Budapest szívében.

Az együttesek a Vörösmarty térre érkezve késő estig tartó táncgálával búcsúztatják a Karnevált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.