Látott Ön már óriás gyümölcsszobrot?

Megnyílt hazánk első gyümölcskarneválja - Képekben!

Téli Gyümölcskarnevál címmel tegnap vette kezdetét Magyarország első óriás gyümölcsszobor "kiállítása" - A két hetes rendezvény alatt a több méteres alkotásokon túl, többféle program és Egészség-hétvége is várja az Europarkba látogatókat.

Téli Gyümölcskarnevál - először Magyarországon! képgaléria

2008.01.29 08:15ma.hu

Január 28-tól vár minden kedves látogatót az első Téli Gyümölcskarnevál az Europark Bevásárlóközpontban. A két hetes rendezvény alatt a gyümölcsökből megalkotott 3-4 méter magas óriás szobrok egy kis nyarat, és vidámságot csempésznek a szürke télbe, valamint az emberek figyelmét hivatottak felhívni az egészséges életmódra.

Az érdeklődők találkozhatnak például óriás pillangókkal, természetesen gyümölcsökből kirakva, de az óriás Teáskanna, és a hatalmas Nagybőgő is megjelenik e rendkívüli kiállításon. A karnevált Fábián Attila, az Europark Bevásárlóközpont igazgatója, Erős Antónia, az Egy csepp figyelem Alapítvány elnöke, valamint Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője és segítője, egy ormányos medve nyitotta meg.

Fábián Attila elmondta, mint a kerület üzletközpontja, feladatuknak tekinti, hogy a kispesti vásárlóközönségnek újra és újra, egyedülálló kiállításokkal kedveskedjenek, illetve örömükre szolgál, hogy a Gyümölcskarnevál jótékonysággal is társul. Ugyanis a több mint 5 tonnányi gyümölcstengert a rendezvény végén a Budapesti Állatkert lakóinak ajánlotta fel az Europark. A megnyitó után a Méhek formáció egy vidáman zsongó koncerttel örvendeztette meg az egybegyűlteket.

A 14 napos kiállítás az egészség megőrzésére is szeretné felhívni a figyelmet. Ezért különböző programokkal igyekszik kedveskedni a gyerekeknek és felnőtteknek. A kisebbek minden nap egy profi arcfestő segítségével kedvenc gyümölcseik és állataik bőrébe "bújhatnak", mikor máskor, ha nem a farsangi időszakban.

A két hét alatt fotópályázaton is részt vehet az alkotó kedvű ifjúság, saját gyümölcsszobraik képének beküldésével. A felnőtteknek február 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének szakemberei testzsír-mérést, testtömeg index-számítást és vérnyomásmérést végeznek. Az Erős Antónia által alapított Egy csepp figyelem Alapítvány munkatársai pedig az érdeklődők vércukorszintjét fogják mérni az Egészség-hétvégén.

A karnevál február 10-én, vasárnap, este hét órakor ér véget, amikor az Europark vezetése Erős Antóniával együtt elkezdi lebontani a szobrokat, és ünnepélyesen átadják a gyümölcshalmot az Állatkert szóvivőjének és az állatokat képviselő ormányos medvének.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.