Készülnek a virágos kocsik

Képek! Idén is lesz Virágkarnevál

Augusztus 15-én Magyarország egyik, külföldön is méltán híres látványossága, a Debreceni Virágkarnevál veszi kezdetét. Ahogy az elmúlt években, úgy most is egyhetes programsorozatot hirdet a cívisváros: lesz zene, tánc és természetesen megannyi virág.

Nézze meg a talvalyi Virágkarnevál fotóit! képgaléria

2008.07.15 18:30ma.hu

Debrecen ismét egy teljes hétre virágba borul. A város legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvényén hagyományosan lesz "virágok utcája", ami a sétálóutcán várja az érdeklődőket, virágvásárlási lehetőséggel. 

A virágok mellett helyet kap kézműves vásár, virágkiállítás virágkötészeti bemutatóval egybekötve, valamint egy fotókiállítás is, amely a korábbi karneválok hangulatából ad ízelítőt. A karneváli hét minden estére kínál programokat. Augusztus 15-én a MAGYAR ÁLLAMI NÉPI EGYÜTTES Magyar Concerto című előadásával indul a koncertek sorozata. 16-án este a Musical Gála biztosítja a felhőtlen kikapcsolódást VÁGÓ BERNADETT, VÁGÓ ZSUZSI és NÉMETH ATTILA közreműködésével. 

Vasárnap, 17-én, 20 órakor a beat zenéé a főszerep a Kossuth téren, ahol a MINDHALÁLIG BEATLES zenél. Hétfőn, 18-án az est főszereplői a BOLYKI BROTHERS, akik igazi, humorral fűszerezett "családi hangulatot" varázsolnak a közönség elé. A karneváli felvonulást megelőző estén a jazz egyik fiatal művésze, az Amerika és Európa szerte már toplistavezető VLADIMIR ČETKAR koncertezik, majd őt követi a jazz és latin pop ritmusokkal a debreceni színpadon a Virágkarnevál sztárvendége, a '90-es évek zenei világának egyik meghatározó alakja, a brit zenei élet legjelesebb képviselője, MATT BIANCO. 

Az augusztus 20-i programban a főszerep a virágoké, a virágkocsiké, amelyek elkészítéséhez akár 3 millió szál virágot is felhasználnak. A karnevál több mint 100 éves történelme alatt 600 virágkocsit és több tízezer felvonulót láthatott a több millió látogató. Az államalapítás ünnepét a tűzijátékot követően a NEOTON FAMÍLIA koncertje koronázza meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.