Croisette

Megkezdődött a 69. cannes-i fesztivál - a zsűriben Nemes Jeles Lászlóval

Woody Allen legújabb filmje, a Café Society díszbemutatójával szerda este hivatalosan kezdetét vette a 69. cannes-i fesztivál.

2016.05.11 20:47MTI
FB official

A seregszemlét Vincent Lindon francia színész és Jessica Chastain amerikai filmszínésznő nyitotta meg.

Az Alkonyat-sorozatban feltűnt Kristen Stewart és a Social Network - A közösségi háló és a Rómának szeretettel című filmekből ismerős Jesse Eisenberg főszereplésével forgatott Café Society a 81 éves amerikai rendező 46. filmje és a 14., amelyet Cannes-ban mutat be, szokása szerint versenyen kívül. Ez a harmadik alkalom, amikor Woody Allen vígjátékával nyílik a fesztivál.

A május 22-éig tartó seregszemle hivatalos versenyprogramjában 21 alkotás versenyezhet a fődíjért, az Arany Pálmáért. A kilenctagú zsűriben harminc év után ismét van magyar filmes is, Nemes Jeles László, a Saul fia című Oscar-díjas film rendezője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.