2016

Oscar-díj - Mark Rylance kapta a legjobb férfi mellékszereplő díját

Elsősorban színpadi szerepeiről, valamint színdarabíróként ismert a brit színész.

2016.02.29 05:38MTI

A Kémek hídja című hidegháborús filmben nyújtott alakításáért Mark Rylance kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést a 88. Oscar-díjkiosztó gálán Los Angelesben helyi idő szerint vasárnap.

Az elsősorban színpadi szerepeiről, valamint színdarabíróként ismert brit színész játéka nagy elismerést aratott Steven Spielberg filmjében, sokan azonban arra számítottak, hogy Sylvester Stallone kapja a díjat Rocky Balboa szerepéért a Creed - Apollo fia című filmben.

A jelöltek között volt még Tom Hardy A visszatérő, Mark Ruffallo a Spotlight - Egy nyomozás részletei és Christian Bale A nagy dobás című filmből. Stallonét egyébiránt másodszor jelölték Rocky szerepéért, először négy évtizede a legjobb férfi főszereplő kategóriában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.