2016

Oscar-díj - Az Amy kapta a legjobb dokumentumfilm díját

Az Amy Winehouse-ról szóló produkció kapta a legjobb dokumentumfilm Oscar-díját a helyi idő szerint vasárnap este megrendezett 88. Oscar-díjátadó gálán Los Angelesben.

2016.02.29 05:39MTI

Az Amy című film alkotói, Asif Kapadia és James Gray-Rees a ceremónián arra emlékeztették a Dolby Színház közönségét, hogy a fiatalon elhunyt Grammy-díjas brit énekesnő, milyen "csodálatos, intelligens és vicces volt", olyan személyiség, akire oda kellett figyelni.

A rövid dokumentumfilm kategóriában az A Girl in the River: The Price of Forgiveness (Lány a folyóban - A megbocsátás ára) című alkotás nyert. A pakisztáni Sarmin Obed-Csinoj munkája egy fiatal nőről szól, akit apja és nagybátyja meg akart ölni mert jóváhagyásuk nélkül ment férjhez. A rendezőnő örömmel jelentette be az Oscar-szoborral a kezében, hogy a becsületgyilkosságok elleni törvény hamarosan megszületik Pakisztánban.

A legjobb rövidfilm Oscarját a Stutterer (Dadogós) című produkció kapta, Benjamin Cleary és Serena Armitage alkotása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.