2016

Oscar-díj - Alicia Vikander nyerte a legjobb női mellékszereplő díját

Vikandert először jelölték Oscar-díjra a transzneműség kérdésével foglalkozó filmért, amely a múlt század elején játszódik.

2016.02.29 05:31MTI

Alicia Vikander svéd színésznő, A dán lány sztárja nyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját az amerikai filmakadémia Hollywoodban vasárnap este megrendezett 88. díjátadó gáláján.

A 28 éves színésznő a színpadról a rendező Tom Hoopernek mondott köszönetet, amiért hitt benne, és "a legjobb partnernek" nevezte a főszerepet alakító Eddie Redmayne brit színészt.

Vikandert először jelölték Oscar-díjra a transzneműség kérdésével foglalkozó filmért, amely a múlt század elején játszódik.

A színésznő, aki a hollywoodi színészcéh (SAG) trófeáját is megkapta az idei díjszezonban, az Oscar-mezőnyben Jennifer Jason Leigh (Aljas nyolcas), Rooney Mara (Carol), Rachel McAdams (Spotlight - Egy nyomozás részletei) és a Steve Jobs életéről szóló filmben játszó Kate Winslet elől vitte el a díjat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.