2016

Oscar-díj - Ennio Morricone megkapta az Oscar-szobrot

Ennio Morricone az Aljas nyolcas című filmhez komponált zenéjéért meghatottan vette át az amerikai filmakadémia díját vasárnap este a 88. Oscar-gálán Los Angelesben.

2016.02.29 05:53MTI

A 87 éves Morricone ötször kapott jelölést az Oscarra. 2007-ben életműdíjjal tüntette ki a filmakadémia, de a legjobb filmzene kategóriában most először győzött. Az Oscar-színpadon olaszul mondott köszönetet az elismerésért, tisztelgett a mezőnyben szintén jelölt John Williams előtt és a közönség soraiban ülő feleségének ajánlotta a díjat.

A legjobb filmdal Oscar-díját a Spectre - A Fantom visszatér főcímzenéje, a Writing's On the Wall nyerte el, amelynek dalszövegét és zenéjét Jimmy Naples és Sam Smith jegyezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.