Programajánló

A Vörös Hadsereg Kórusa eltolja a Happy-t

Mai popslágereket ad elő Budapesten és három vidéki városban őszi európai turnéja keretében az Oroszországi Föderáció Belügyminisztériumának énekkara, azaz a Vörös Hadsereg Kórusa és tánckara.

2015.09.09 22:33MTI

A Kalinka, a Katyusa és a Partizán-dal mellett az együttes elénekli például Pharell Williams Happy-jét, a Daft Punk Get Lucky-ját, Adele Skyfallját vagy a Queen We Will Rock You-ját is. Szeptember 17-én Veszprémben, 18-án Győrben, 19-én a Papp László Budapest Sportarénában, 20-án pedig Miskolcon lép fel a kórus, vendégként közreműködik Vásáry André - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A közlemény kitért arra, hogy az ének- és tánckar mint az Oroszországi Föderáció Belügyminisztériumának hivatásos művészegyüttese az Alekszandrov mellett kizárólagos joggal használhatja a Vörös Hadsereg Kórusa nevet. Az együttest 1939-ben alapították az akkori Vörös Hadseregen belül, "hogy emeljék a morált a kifáradt, kimerült seregben".

A jelenlegi igazgató és karmester, Viktor Jeliszejev 1985 óta irányítja az együttes szakmai munkáját. Azóta a társulat bejárta valamennyi kontinenst, több mint hétezer koncertet adott 20 millió ember előtt. A formáció szerepelt az 1980-as moszkvai nyári olimpiai játékok, 2014-ben pedig a szocsi téli olimpia megnyitóünnepségén, az énekeseket és táncosokat a Vatikánban fogadta II. János Pál pápa, és az együttes Celine Dionnal is fellépett.

A virtuóz előadáson a közismert orosz tradicionális népdalok mellett a kimért és fegyelmezett katonai stílust megtörik a popslágerek laza ritmusai, és kuriózumként csendülnek fel az orosz férfikar előadásában olyan dalok, mint a Happy vagy a Skyfall - szerepel a kommünikében.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.