Programajánló

Magyarországon turnézik az Augsburgi Katedrális Fiúkórusa

Magyarországon turnézik az Augsburgi Katedrális Fiúkórusa. A több száz éves hagyományra visszatekintő együttes szeptember 7-én Győrben, 8-án Budapesten, 10-én Szombathelyen lép föl.

2015.09.04 05:30MTI

A Reinhard Kammler művészeti vezetésével koncertező augsburgi fiúkórus (Augsburger Domsingknaben) hangversenyein Johann Sebastian Bach művei mellett Robert Parsons és Orlando di Lasso dallamai is felhangzanak. Műsorukban az egyházi zene mellett világi műveket és népdalfeldolgozásokat is felsorakoztatnak.

Az együttes szeptember 7-én a győri Loyolai Szent Ignác bencés templomban, szeptember 8-án a budavári Mátyás-templomban, majd szeptember 10-én a szombathelyi székesegyházban ad koncertet a Filharmónia Magyarország szervezésében.

Bár a jelenlegi együttest csak 1976-ban alapította meg Reinhard Kammler, az augsburgi fiúkórus hagyományai a 15. századig vezethetők vissza. Az együttes fontos feladata a gregorián hagyományok ápolása és a klasszikus szakrális zeneművek repertoáron tartása.

Az augsburgi katedrális felnőtt kórusával együtt rendszeresen szolgálnak a szentmiséken, de Cantate Domino címmel koncerteket is adnak a templomban és Augsburg környékén. Hazai fellépéseik mellett a világ több pontján énekeltek már, olyan neves vendégeknek, mint Angela Merkel német kancellár vagy XVI. Benedek pápa. Előadásaikat rádió- és CD-felvételek őrzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.