Életöröm

Vivace - Nemzetközi kórusfesztivált rendeznek Veszprémben

Az élet örömeiről énekel négy ország öt kórusa péntektől a Vivace nemzetközi kórusfesztiválon Veszprémben.

2015.06.30 06:30MTI

Bélafi László, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy a háromnapos fesztiválon a házigazda Veszprém Város Vegyeskara mellett három külföldi és egy magyar kórus lép fel.

A Bulgáriából, Észtországból, Ukrajnából és Siófokról érkező kórusok a Hangvilla kulturális központban és Veszprém templomaiban énekelnek majd. Bulgáriából az Academic Mixed Chamber Choir, Észtországból a Tartu Ülliopilassegakoor, Ukrajnából pedig a Hóvirág Gyermekkórus érkezik Veszprémbe. A fesztivál magyarországi vendége a Siófoki Férfi Dalkör lesz - tette hozzá Bélafi László.

A kórusok péntek esti koncertje után nyáresti szerenádot hallhatnak a veszprémiek a belvárosban, szombaton pedig a gálahangversenyt követően közönségtalálkozót rendeznek a kórustagokkal a Hangvillában. Vasárnap a Regina Mundi templomban, az Evangélikus templomban és a Szent Mihály-bazilikában énekelnek a szertatás keretében.

Erdélyi Ágnes, a házigazda Veszprém Város Vegyeskarának karnagya felidézte, hogy az első Vivace kórusfesztivált 2000-ben szervezték meg és az évek során - egészen 2011-ig - Ausztrália kivételével minden kontinensről fogadtak vendégkórusokat. Néhány év szünet után idén rendezik meg ismét a fesztivált.

Az idei rendezvényen az észt kórus a fehér éjszakákról énekel majd, a Siófoki Férfi Dalkör pedig a borozás örömeit énekli meg - mondta Erdélyi Ágnes, hozzáfűzve, hogy Veszprém Város Vegyeskara táncosokkal közösen adja majd elő Kodály Zoltán Kállai kettősét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.