Mozi

Mindjárt itt a Vadon című thriller Gryllus Dorkával

Három hét múlva, szeptember 10-én mutatják be Mátyássy Áron Víkend című thrillerét a magyar mozikban.

2015.08.17 15:28MTI
Facebook

Ma Magyarországon ritkaságnak számítanak a thriller és általában az úgynevezett műfajfilmek egyaránt, amelyek nem egy szerzői vagy rendezői gondolkodásnak a lenyomatai, hanem alapvetően szórakoztató céllal készülnek és a műfajnak megfelelő dramaturgiai sztenderdeket követik - mondta el a rendező az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Hozzátette: Ennek ellenére véleménye szerint érezhető a fellendülése ezeknek a típusú filmeknek és reméli, hogy egyre több ilyen készül majd ezután itthon is. "Ez egy krimibe és thrillerbe oltott film noir" - jellemezte.

A történet szerint egy sikeres ügyvéd házaspár és egy építkezési vállalkozó egy bírósági felmentő ítéletet mennek ünnepelni a hegyekbe, egy vadászattal egybekötve. A történetből lassan kibontakozik, hogy mindenkinek vannak hátsó szándékai, ezen felül pedig még a helyiekkel is konfliktusba kerülnek. A cselekmények folyamán a szereplők arra döbbennek rá, hogy vannak olyan helyzetek, amelyekből nem kerülhetnek ki győztesen.

Mátyássy Áron úgy vélte, hogy a film részben korrajznak is tekinthető. "Megpróbáltunk finom jelenetekkel ábrázolni egy nagyon arrogáns, tiszteletlen viselkedést amelyre a városi emberek hajlamosak, például amikor elmennek nyaralni és azt várják el, hogy minden az ő kényelmünket szolgálja. A három főszereplő hangsúlyosan így viselkedik és ez is konfliktusokhoz vezet, főleg egy olyan Isten háta mögötti helyen, ahol a történet játszódik" - fejtette ki.

A főbb szerepekben Gryllus Dorka, Vass Teréz, Lengyel Tamás, Simon Kornél, Árpa Attila, Kádas József, Kasvinszki Attila, Szabó Domonkos, illetve Papp János látható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.