A magyar kultúra napja

Kézírással másolják le a Szentírást Szegeden

A munkába a magyar kultúra napja alkalmából a Tisza-parti város jeles közéleti személyiségei is bekapcsolódtak csütörtökön, a Somogyi-könyvtár hangoskönyvtárában.

2015.01.22 16:13MTI

A kezdeményezést tavaly szeptemberben Benyik György teológus, a Szegedi Biblikus Konferencia szervezője és köteteinek szerkesztője, a Tátra téri Szent Gellért templom plébánosa hirdette meg a templom építésének negyvenedik évfordulója alkalmából.

A plébános tervei szerint az elkészült kéziratot egy szegedi zarándoklat keretében viszik el Rómába, s adják át Ferenc pápának. Eddig mintegy háromszázan kapcsolódtak be a Biblia másolásába, a tervezett befejezésig, pünkösdig, pedig ezerkétszázan írnak le egy-egy oldalt. A program Lukács evangéliumánál tart. Az elkészülő kötetet a művészeti gimnáziumok diákjainak illusztrációi fogják díszíteni.

Biernacki Karol, a Csongrád Megyei Levéltár igazgatója úgy fogalmazott, azért vállalta a feladatot, "mert ma a társadalom a közösség és maga az egyén értékrendje láthatóan és érezhetően válságba került, ezért vissza kell térni ahhoz a forráshoz, amelyen a keresztény világ értékrendje nyugszik: a Bibliához. Itt minden kérdésre találunk választ."

Petrovics Kálmán, az EDF Démász Szeged Vízisport Egyesület igazgatója, világbajnok kajakozó úgy véli, az értékek megőrzése és továbbörökítése közös feladatunk. A Biblia legfontosabb üzenete számára a szeretetben való hit, útmutatása pedig a "ne ítélj, hogy ne ítéltess" krisztusi tanítása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.