Nagy nevű zenészek lépnek fel!

Koncertek a Columbus Jazzklubban

A programok szeptember 18-án indulnak a Zana Zoltán Quintet koncertjével, melyen fellépnek: Zana Zoltán - tenorszax, Bende Zsolt - gitár, Dan Magay - altszaxofon, Lakatos Krisztián - nagybőgő, Michael Prowaznik - dob.

2008.09.17 14:40ma.hu
Columbus Jazzklub

A Columbus Jazzklub további programjai: 

Szeptember 28. 
Oláh Kálmán-Stefano Cocco-Piero Borri-Egri János Quartet koncertje 

Fellépnek: Oláh Kálmán – zongora, Stefano Cocco Cantini – szaxofon, Piero Borri – dob, Egri János - nagybőgő 

Október 2. 
Bőhm Dániel Quartet koncertje 

Fellépnek: Karosi Júlia – ének, Oláh Dezső - zongora, Bőhm Dániel – nagybőgő, Pecek Lakatos András -dob
 
A zenekar névadója, Bőhm Dániel 2003-ban a Magyar Rádió Jazzbőgős Tehetségkutató Versenyének középdöntőse volt. Szerepelt a Realistic Crew albumain, Fekete Gyula 'Ami jó, az jó' címmel megjelentetett nagylemezén. 2006 óta a Tom-tom Stúdió hangmérnökeként dolgozik számos hazai és nemzetközi zenei és filmes produkcióban. 

Akikkel alkalma volt együtt játszani: Harcsa Veronika, Szőke Nikoletta, Oláh Zoltán, Neumann Balázs, Winand Gábor, Fekete István, Oláh Szabolcs, Jeszenszky György, Bágyi Balázs. Karosi Júlia ének tanulmányait édesanyjánál, Pászthy Júlia operaénekesnőnél kezdte, majd hosszas klasszikus zenei tanulmányok után jazz stúdiumait Winand Gábornál és Lakatos Ágnesnél végezte. 

Oláh Dezső 2005 óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója, ahol tanára Oláh Kálmán. A 2006-os Aranytíz Művelődési Központ által rendezett Országos Zenekari Versenyen a legjobb hangszeres szólista díját kapta. Fiatal kora ellenére olyan nagy nevű zenészekkel játszott már együtt, mint László Attila, Kőszegi Imre, Fekete István, Csepregi Gyula, Berkes Balázs, Pluto Horváth József, Orbán György. 
Lakatos Pecek András a magyar jazz-zenészek új generációjának egyik legjobb dobosa, számos jazzformáció tagja, a Magyar Rádió Kovács Gyula Jazzdob Tehetségkutató Versenyének győztese. 

A Bőhm Quartet Oláh Dezső saját szerzeményeivel egy bensőséges és intim hangot szólaltat meg.

Berki Tamás

Október 3. 
Berki Tamás Band koncertje 

Fellépnek: Berki Tamás – ének, Mohai Tamás – gitár, Horváth 'Plutó' József – basszusgitár, Mohai Győző - dob 

Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával, rajongói is szuggesztív és őszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Pályáját a 60-as években kezdte olyan zenészekkel, akiket a magyar jazz élet megalapítóinak is tekinthetünk. 

Egyedülállósága az énekesek közt vitathatatlan, olyan egyedi és expresszív, hogy nem is nagyon tudjuk kivonni magunkat a hatása alól. A magyar jazzéletben ő az első énekes, aki magyar szöveggel, saját szerzeményekkel áll elő. 

Október 5. 
Borbély Műhely koncertje 

Fellépnek: Borbély Mihály - szaxofonok, tárogató, furulyák, Szabó Dániel - zongora, Horváth Balázs - nagybőgő. Baló István - dob 

A zenekar öt éve alakult a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó Borbély Mihály vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. Improvizatív zenéjüket a jazz különböző irányzatainak valamint a Kárpát medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal, olykor finoman áttetsző, máskor erőteljes ritmusokkal, illetve kortárs zenei elemekkel. 2004-ben "Az év jazz együttese" eMeRTon díjat kaptak. 

Meselia Hill című lemezük 2005-ben jelent meg a BMC Records gondozásában, s az album a rangos hazai szaklap, a Gramofon kritikusi szavazásán elnyerte "Az év magyar jazz lemeze" díjat. Hazai és európai koncertjeik mellett nagy sikert arattak Mexikóban is. 

Ezen az estén ízelítőt adnak új, felvétel előtt álló lemezük anyagából is. A Hungarian Songbook régi magyar táncdalokat, slágereket, illetve hazai szerzők jazz darabjait mutatja be sajátos feldolgozásban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.