Alvás helyett

Múzeumok éjszakája - Programok Pest megyében

A már megszokott kiállítás-megnyitókon, múzeumlátogatásokon, gyermekprogramokon és az elmaradhatatlan tűzugráson kívül idén egyedi ötletekkel is előrukkolnak a szervezők.

2014.06.21 03:30MTI
Forrás: Wikipedia

A Budakeszi Helytörténeti Gyűjtemény és Tájházban a hajdanvolt kereskedelmi szokások elevenednek meg a fiatalabb korosztályt megcélozva. A boltosinas-képzőben a fejszámolást és a kétkarú mérleg használatát gyakorolhatják, majd már-már elfeledett tárgyakat: pántlikát, csipkeszegőt és más, az egykori vegyeskereskedésekben előforduló árukat készíthetnek az ügyes kezű kicsik. A gasztronómiai kalandozás közben megtudhatják, hogy milyen édességeket ettek 100 éve a gyerekek, majd a szervezők kinyitják és éjfélig nyitva is tartják a boltot, ahol egyebek mellett medve- , selyem- és süvegcukor is kapható, kóstolható, sőt több ínyencség el is készíthető majd.

A százhalombattai Matrica (Mátrika) múzeum előzetes programkínálata szerint "extrém dimenziókba" emelkedhetnek azok, akik megnézik a szombaton nyíló Vasarely-kiállítást, részt vesznek a művészterapeuta-foglalkozáson vagy az interaktív koncerten és a többi kapcsolódó rendezvényen. A százhalombattaiak az érdi Magyar Földrajzi Múzeummal összefogva a két intézmény között óránkénti ingyenes buszjáratot biztosítanak.

Vácott a föld alá is meginvitálják az érdeklődőket szombat este, hogy megismerhessék a város középkori régészeti emlékeit a Szent Mihály-altemplomban. Aki "földközelibb" élményekre vágyik, az egy fotó erejéig középkori és barokk viseletek másolatába bújhat a Tragor Ignác Múzeumban, amelynek udvarán éjfélkor kezdődik a tűzugrás.

Zsámbékon számos programmal készülnek, a romtemplom elől szombat délután induló gyalogtúra, a helyi légvédelmi bázis kincskereső attrakciója, illetve a sváb tájházban a kézzel festett bútorok bemutatása is szerepel a kínálatban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.