Mozgóképre festve

Spielberg hidegháborús kémfilmje jövőre kerül a mozikba

Jövő októberben kerül a mozikba Steven Spielberg rendezésében egy új hidegháborús film, amelynek főszerepét Tom Hanks alakítja.

2014.06.17 08:58Váczy Laura
Fotó: Facebook/Tom Hanks

A DreamWorks filmstúdió produkciója James Donovan amerikai jogász történetét eleveníti fel, aki sikerrel tárgyalt a hatvanas években egy amerikai kémrepülő pilótájának szabadon bocsátásáról a szovjet hatóságokkal. A film forgatókönyvén Ethan és Joel Coen végezte az utolsó simításokat.

Spielberg következő filmje a The BFG lesz, Roald Dahl brit író 1982-ben megjelent Szofi és a HABÓ című könyvének adaptációja. A barátságos óriás, egy kislány és az angol királynő emberevő óriások elleni szövetségéről szóló produkció 2016 júliusában debütál a filmvásznon.

A DreamWorks, Spielberg filmvállalata 2010-ben vette meg a népszerű mese filmes jogait. A forgatókönyvet az a Melissa Mathison írja, aki annak idején az E. T. - A földönkívüli című sci-fin dolgozott együtt a rendezővel. A producer Frank Marshall, az executive produceri feladatokat Michael Siegel és John Madden kapta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.