Nálunk szerepelt egy finn tánccsoport!

Újabb finn fiatalok Magyarországon!

Sikeresen lezajlott a finn-magyar államközi együttműködés legutóbbi programja. A hazánkba látogatott finn tánccsoport nagy sikerű produkciót adott elő Iszkaszentgyörgyön, ellátogattak a Sziget Fesztiválra, és a Balatonhoz is.

2008.08.18 15:00ma.hu
Nagy sikerük volt Magyarországon!

Vasárnap ért véget a finn-magyar ifjúsági csereprogram keretében Magyarországra látogató ifjúsági finn tánccsoport itt tartózkodása. 

A Hurja Piruetti táncegyüttes kedden érkezett Budapestre, és számos egyéb program mellett felléptek az iszkaszentgyörgyi Bajzáth Kastélyban, ahol a második világháború alatt rövid ideig a finn nagykövetség működött. 

Az együttes két modern koreográfiát adott elő, amit a teltházas közönség nagy lelkesedéssel fogadott. A Hurja Piruetti együttes Finnország kulturális nagyköveteként érkezett hozzánk, a finn Kulturális Minisztérium szerződést kötött a 6 éve sikeresen együtt dolgozó tánccsoporttal, a Kulturális Nagyköveti szerep betöltésére. 

A fiatal lányokból álló csoport a hazánkban töltött napok során többféle táncos műfajjal is megismerkedett, jártak a Bihari Néptáncegyüttes próbáján, ellátogattak a Magyar Táncművészeti Főiskola nyári nemzetközi kurzusának balett- és modern tánc óráin, valamint megtekintettek egy kortárs táncművészeti produkciót, a Zéró Balett előadásában. 

A szakmai programok mellett a csoport járt a Balatonnál, Székesfehérváron és két alkalommal a Sziget Fesztiválon is. 

A több mint száz fiatal utazását lehetővé tévő csereprogram egy négyoldalú megállapodás eredményeként jött létre; magyar részről a Külügyminisztérium, és a Gyermek és Ifjúsági Konferencia, finn részről pedig az Oktatási Minisztérium, valamint az Allianssi Finn Ifjúsági Együttműködés kötött szerződést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.