Koncertek, családi és múzeumi programok mellett

Szabadtéri táncház Óbuda napján

Koncertek, családi és múzeumi programok mellett szabadtéri táncház is várja vasárnap az érdeklődőket Óbuda napján, a kerület négy helyszínén.

2014.05.03 06:30MTI
freedigitalphotos.net/pixomar

A Göncöl Néptáncegyüttes tagjai a Fő téren, a Gázgyári lakótelepen, a Csillaghegyi Közösségi Háznál, valamint a 3K- Kaszásdűlői Kulturális Központ előtt hívják szabadtéri táncházba az érdeklődőket. Csiki Gergely, az együttes vezetője pénteken az MTI-nek arról beszélt, hogy magyar néptáncok, csíki népi táncok, azon belül egy héjsza (körtánc) lépéseit sajátíthatják el a résztvevők.

"Folyamatosan gyorsuló zene kíséretében az egyszerű lépesekből felépülő héjszát, a kicsiktől a felnőttekig, bárki azonnal megtanulhatja" - mondta az együttes vezetője arra bíztatva az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak a moldvai csángó körtánchoz is, amelyhez a lassúból a gyors tempóig felpörgő Ördög útja című népi zene adja a ritmus.

Rossz idő esetén a meghirdetett négy helyszínen zárt térben tartják meg az eseményt - fűzte hozzá az együttes vezetője.

A Göncöl Néptáncegyüttesben - hatévestől, hatvanhat éves korig - több mint nyolcvan táncos ápolja a népi hagyományokat. Több hazai rendezvényen léptek már fel, és nemcsak Magyarországon, hanem nemzetközi fesztiválokon is elismerték őket.

Az együttes célja, hogy a lehető legszélesebb körben közvetítse a néptánc, a népzene és a mozgás örömét, valamint közösségformáló erejét, és hozzájáruljon ahhoz, hogy a népi kultúra a városiak között is a szórakozás elfogadott formája legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.