Tisztelet

A Vörösmarty Színház saját halottjának tekinti Szabó Gyulát

A pénteken elhunyt Kossuth-díjas Nemzet Színésze, Szabó Gyula a Fejér megyei teátrum alapító tagja volt.

2014.04.08 10:56MTI

"Szabó Gyula az önálló társulattal rendelkező székesfehérvári színház egyik alapító tagja volt. 2006-os visszavonulásáig 10 éven át nagyszerű szerepekben vált emlékezetessé a fehérvári közönség szívében" - olvasható a teátrum közleményében.

Mint írják, a művész játszott többek között A kőszívű ember fiaiban, A nagymamában, A salemi boszorkányokban, a Sirályban, a Csárdáskirálynőben, a Diótörő és Egérkirályban, a Figaró házasságában, a Holdbéli csónakosban, a Mágnás Miskában, a Valahol Európában.

Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze életének 84. évében, hosszan tartó betegség után hunyt el pénteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.