Karácsony előtt

Meggyilkolt benzinkutas családját hívta fel a pápa

Egy meggyilkolt olasz benzinkutas családját hívta fel a minap Ferenc pápa, hogy együttérzését fejezze ki a hozzátartozóknak.

2013.12.25 01:35MTI

"Tudom, hogy most szomorú karácsonyotok lesz, de mindig gondolok rátok, a karácsonyi misén is" - mondta a katolikus egyházfő az áldozat fivére, Michele Ferri elmondása szerint.

A testvér nagyon izgatott lett és nagyon meghatódott, amikor a pápa telefonált nekik. "Az volt az érzésem, hogy mellettem áll, és átölel" - mondta el a férfi az Il Resto del Carlino című bolognai lapnak.

Andrea Ferri benzinkutast június 4-én egy fegyveres rablótámadás során lőtték fejbe városában, az Adria partján fekvő Pesaróban.

A gyilkosság után néhány nappal letartóztattak egy macedón férfit, aki vélhetően az üzemanyagraktár kulcsának átadására akarta kényszeríteni a benzinkutast - idézi a bolognai lap keddi számát a Kathpress katolikus hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.