Múzeumba kerül

Százezer fontért kelt el Diana hercegnő egyik leghíresebb ruhája

Több mint százezer fontért árverezték el a néhai Diana hercegnő egyik leghíresebb estélyijét, egy váll nélküli fehér ruhát Londonban.

2013.12.06 22:05MTI

A David és Elizabeth Emanuel tervezte darab értékét 50-80 ezer fontra taksálták a kedd esti árverést megelőzően, a leütési ár végül 102 ezer (37,26 millió forint) lett.

A ruha egy Nagy-Britannián kívüli múzeumhoz került - közölte Kerry Taylor, a nevét viselő aukciósház vezetője. További részleteket nem közölt. "Egy gyönyörű ruha, amelyet az egyik legszebb nő viselt. Megérdemelte, hogy ilyen magas áron kelt el" - mindössze ennyit jegyezett meg.

Diana hercegnő gyakran viselte a váll nélküli fehér estélyit, amelyet arany hímzések és flitterek, kristályok, valamint gyöngyök díszítenek. "Pompás, extravagáns darab" - mondta Kerry Taylor, aki szerint minden kislány ilyen hercegnőruhát képzel el magának. Véleménye szerint a mesebeli, romantikus ruha tökéletesen illett Dianához. A walesi hercegnő ebben az estélyiben jelent meg például a 007 - Halálos rémületben című Bond-film londoni premierjén 1987-ben.

A ruhához hajráf, levehető ujjak és alsószoknya is tartozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.