40 éves évforduló

Csodálatos Hortobágy - Debrecenben

A karneváli hét és a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) létrejöttének 40 éves évfordulója keretében nyitották meg a Varázslatos Magyarország - Csodálatos Hortobágy című fotókiállítást kedden a debreceni Kölcsey központban.

2013.08.14 03:29MTI

Pajna Zoltán (Fidesz), Debrecen alpolgármestere a kiállítás kapcsán felidézte a megyeszékhely és Hortobágy évszázados történelmi kapcsolatát, mai együttműködését a természeti értékek védelmében.

Szilágyi Gábor, a HNP igazgatója utalt arra, hogy a jubiláló nemzeti park rendhagyó módon ünnepel: társakat, együttműködő partnereket keres annak jegyében, hogy "természeti kincseinkre, természeti értékeinkre vigyázni kell".

Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat alapítója emlékezetett rá: három évvel ezelőtt azzal a céllal indították a fotópályázatot, hogy népszerűsítsék a nemzeti parkok természeti szépségeit, csodálatos adottságait és folyamatos pályázati lehetőséget biztosítsanak a természetfotósoknak.

A debreceni kiállításon bemutatott csaknem száz, főként a Hortobágyi Nemzeti Parkban készült felvételt szeptember 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Kölcsey központban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.