Árvíz/belvíz

Fokozatosan csökken a vízszint a Hortobágy-Berettyón

Jelenleg 4600 hektár föld áll víz alatt, amelyből 950 hektár vetés, 1450 hektár szántó, 1300 hektár rét és legelő.

2013.05.05 12:43MTI

Folytatódik a lassú apadás a Hortobágy-Berettyón, ahol másodfokú árvízvédelmi készültség mellett védekezik a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) - közölte Bara Sándor védelemvezető vasárnap.

Borznál vasárnap reggel 309 centiméteres vízállást mértek, a Nagyiváni tározót folyamatosan ürítik. Kis mértékben ugyan, de az elmúlt 24 órában is tovább csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a TIVIZIG működési területén. Jelenleg 4600 hektár föld áll víz alatt, amelyből 950 hektár vetés, 1450 hektár szántó, 1300 hektár rét és legelő.

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából még 4 szakaszon védekeznek: egy szakaszon harmadfokú, kettőn másodfokú, egy szakaszon elsőfokú a belvízvédelmi készültség - közölte Bara Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.