Folytatódik a lassú apadás

Elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget a Tiszán

Elsőfokúra mérsékelték az árvízvédelmi készültséget a Tiszán Mindszentnél.

2013.05.04 11:15MTI

Kádár Mihály védelemvezető helyettes közölte, a Tisza lassú apadása folytatódik, Csongrádnál hétfőn és Szegednél is a hét elején süllyedhet a vízállás az elsőfokú készültség szintje, 650 centiméter alá. Az előrejelzés szerint Mindszentél szerdán vagy csütörtökön lehet az árvízvédelmi készültség megszüntetésére számítani.
   
Az ATI-VIZIG működési területén 253 kilométeren – a Tiszán, a Hármas-Körös és a Maros alsó szakaszán - van elsőfokú árvízvédelmi készültség érvényben.
   
A belvízi helyzet tovább javult, az igazgatóság területén már csak 13 szivattyútelep üzemel. A belvíz borította terület kiterjedése 2,9 ezer hektár, kevesebb mint tizede az április elejinek – tudatta a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.