Árvíz/belvíz

Lassan apadnak a tiszántúli folyók

Az igazgatóság területén 13 szivattyútelep üzemel, amelyek naponta több, mint 1 millió köbméter vizet emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba.

2013.04.28 11:19MTI

Lassan, de folyamatosan apad a vízszint a Hortobágy-Berettyón: Borznál vasárnap reggel 352 centiméter volt a vízállás. Továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség mellett védekeznek a folyón, és folytatják a Nagyiváni tározó ürítését.

A Tiszán is folytatódik az apadás, a folyó bal partján Tiszafüred és Rakamaz között elsőfokú az árvízvédelmi készültség. Tokajnál vasárnap reggel 526 centimétert mutatott a vízmérce - közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) védelemvezetője.

Tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában újabb 650 hektárral csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága a TIVIZIG működési területén. Jelenleg 9450 hektár föld áll víz alatt, amelyből 2050 hektár vetés, 2700 hektár szántó, 2900 hektár rét és legelő.

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából még 7 szakaszon védekeznek: 2 szakaszon harmadfokú, 3 szakaszon másodfokú, míg 2 szakaszon elsőfokú a készültség.

Az igazgatóság területén 13 szivattyútelep üzemel, amelyek naponta több, mint 1 millió köbméter vizet emelnek át a befogadó folyókba, csatornákba - mondta Bara Sándor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.