Emmanuelle Riva és Jennifer Lopez is ott van

Bővült az amerikai filmakadémia: Denny Trejótól Agnes Vardáig

Emmanuelle Riva, Jennifer Lopez, Prince és Agnes Varda is tagja lett az amerikai filmakadémiának, amely összesen 278 fővel - a tavalyihoz képest százzal többel - bővítette sorait.

2013.06.29 11:25MTI

Felvette a szervezet Denny Trejót, Emily Mortimert, Rebecca Hallt, Lucy Liut, Jason Batemant, Joseph-Gordon-Lewittet és Milla Jovovichot is. A rendezők szekciója olyan nevekkel bővült, mint Paul Feig (Koszorúslányok, Női szervek), Catherine Hardwicke (Alkonyat, A lány és a farkas), Todd Phillips (Másnaposok-trilógia), Benh Zeitlin (A messzi dél vadjai) és a chilei Pablo Larraín (No).

Szép számmal kerültek be francia alkotók. Míg Emmanuelle Riva a színészek tagozatába és Agnes Varda a dokumentumfilmes részlegbe kapott meghívást, addig Margaret Ménégoz (Szerelem, A fehér szalag, Európa, Európa) a producerek szekciójába, Julie Delphy pedig a forgatókönyvírók közé került be. Utóbbi csoport Sarah Polley, Lena Dunham, Jeff Nichols és Christ Terrio nevével is bővült.

Prince a zenei tagozat soraiba került be.

A filmakadémiai tagság többek közt azt jelenti, hogy a művészek szavazhatnak az Oscar-díjak jelöltjeire. Az elismerést jövőre március 2-án adják ki.

A testület több mint hatezer tagot számlál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.