Augusztusban kezdődnek a forgatások

Újabb filmeket "karolt fel" a Filmalap

Árpa Attila Argo című játékfilmjének folytatását és Horváth Lili bemutatkozó filmjét is támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. Mindkét forgatás augusztusban kezdődik.

2013.06.11 00:29MTI

Árpa Attila filmje 296 millió 500 ezer forint, Horváth Lili rendezői bemutatkozása pedig 181 millió 290 ezer forint támogatást kap a Filmalaptól. 

Az Agro című akcióvígjátékot 2004-ben mutatták be a mozikban. A folytatásban visszatérnek a főszereplők, köztük Balogh Tibi (ismét Kovács Lajos alakításában), aki a börtönből szabadulva összetoborozza régi bandáját, hogy egy japán szindikátus megbízásából megszerezzenek egy különleges adathordozót. 

Ám amikor Tibi rájön, hogy az eszköz világuralmat jelenthet tulajdonosa számára, ő is be akar szállni az üzletbe. A közlemény szerint az Argo 2 - amelynek forgatókönyvét szintén Árpa Attila írta, aki a produceri feladatokat is ellátja - februárban kerülhet a mozikba. Horváth Lili Napszúrás című, 2009-ben diplomamunkaként elkészített kisjátékfilmje után először forgat nagyjátékfilmet. 

A szerdai gyerek című produkció szorosan kötődik a több filmfesztiválon díjazott Napszúráshoz - ismertette a Filmalap. A film főhőse egy állami gondozásból kikerült lány, aki egy mikrohitel program segítségével mosodát nyit, mert szeretne talpra állni, és megszerezni intézetben maradt kisgyermeke felügyeleti jogát. 

A szerdai gyerek a Popfilm gyártásában német koprodukcióval készül, magyar producere Fehér Károly. A két filmterv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával az elmúlt hónapokban sikeresen vett részt a forgatókönyv-fejlesztésen. A Magyar Nemzeti Filmalap másfél éves működése során több mint 70 filmterv fejlesztését és 23 egészestés alkotás gyártását támogatta. 

Az új filmfinanszírozási rendszerben készült első filmek ősszel kerülhetnek a mozikba - írta a Filmalap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.