Magyarország is indul

Európa legszebb bélyegére szavazhatunk

Augusztus végéig voksolhatnak az érdeklődők. Magyarország is képviselteti magát a versenyen: kukásautóval és postásfurgonnal indul.

2013.05.09 17:58MTI

A PostEurop minden évben lehetőséget kínál tagjainak arra, hogy közös témakörben EUROPA bélyeget állítsanak ki. Idei témaként a postai furgonokra esett a választás.

Magyarország a Vidák Zsolt grafikusművész által tervezett címletekkel pályázik, amelyek az 1914-ben készült Csonka-féle csomagszállító mellett egy Ford postás furgont ábrázolnak. 

A kisívből nyolcvanezer példány készül. Az Európa legszebb bélyegének járó díjakat szakmai zsűri, illetve a közönségszavazatok döntése alapján osztja ki a szervezet. A versenyt évente megtartják 2003 óta. Eddig négyszer nyert a Magyar Posta: 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.