Új kezdeményezés

Manet-kiállítás a mozikban

Az opera- és színházi közvetítések után itt az új kezdeményezés: az olyan kiemelkedő kiállítások, mint a londoni Manet-tárlat is látható lesz a mozikban.

2013.02.28 08:50MTI

A művészetbarátoknak nem kell többé feltétlenül a fontos kiállítások helyszínére utazniuk. Aki szeretné látni Edouard Manet portréit a londoni Királyi Művészeti Akadémián, megnézheti azokat Argentínától Indiáig a világ számos mozijában. 

A művészeti dokumentumfilmeket készítő Phil Grabsky szerdán számolt be a kezdeményezésről a Manet-kiállításról született film kapcsán. A produkciók a világ legjobb galériáinak tárlatait mutatják be: a képekről szakértő narrátorok mesélnek. 

A Manet-filmet áprilistól közel 450 amerikai mozi vetíti. A folytatásban az oslói Edvard Munch-kiállítást, továbbá a londoni Johannes Vermeer-kiállítást tekinthetik meg a nézők a mozikban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.