2 vetítőben

Átállnak a digitális technikára az egri moziban

Digitális technikára állnak át az Agria moziban Egerben, a filmszínház ugyanis csaknem 9 millió forintot nyert erre a célra és további 6 milliós önkormányzati támogatásra is számíthat.

2013.01.31 23:29MTI

Zentai László, a polgármesteri hivatal sajtóreferense az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az Agria mozi két termét szerelik fel digitális technikával, a harmadikban egyelőre megmarad a hagyományos, 35 milliméteres filmek vetítésére alkalmas felszerelés. 

Hozzátette: a beruházást az teszi szükségessé, hogy a 35 milliméteres technológiát új filmek készítésénél már nem használják, a digitálisan előállított alkotásokról három hónap elteltével készülnek csak el a 35 milliméteres másolatok. Ez pedig óriási versenyhátrányt okoz a hagyományos technológiával működő moziknak. 

Az artmozik számára kiírt pályázaton nyert pénz és a városi hozzájárulás lehetővé teszi az 1-es és 2-es terem korszerűsítését az Agria moziban. A 3-as vetítőben ugyanakkor megmarad a hagyományos technológia, így ott régi filmeket lehet majd játszani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.