Megújítanák az artmozikat

Összeült a Filmszakmai Bizottság

Először tanácskozott az új összetételű Filmszakmai Bizottság.

2012.12.19 12:42MTI

Az ülést megnyitó L. Simon László kultúráért felelős államtitkár azt kérte a bizottság tagjaitól, hogy a munkájukon kívül gondolkodjanak el azon, hogy milyen célszerű lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy az artmozihálózat stratégiailag is megújulhasson - olvasható az EMMI közleményében. 

A december 18-i tanácskozáson elfogadták a testület ügyrendjét is. A Filmszakmai Bizottság tagjait korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyílt pályázati eljárást követően nevezte ki. A megbízatás három évre szól, a szakemberek feladata az art minősítést kérelmező filmek megtekintése, és az art minősítésére vonatkozó javaslat elkészítése - áll a dokumentumban. 

A bizottságban Czirják Pál filmtörténész, szerkesztő, Fodor Gergely történész, igazgatásszervező, producer, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki kabinetfőnöke, Gőzsy Katalin filmkritikus, újságíró, Ozsda Erika dramaturg, színész, forgatókönyvíró, kulturális menedzser és Szilágyi Andor forgatókönyvíró, rendező kapott helyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.