Nem történt fullasztásos kínvallatás

McCain szenátor szerint nem hiteles a bin Laden-film

Cáfolta a Zero Dark Thirty című, Oszama bin Laden kiiktatásáról szóló film hitelességét John McCain republikánus szenátor.

2012.12.19 10:35MTI

McCain a produkció megtekintése után kedden kijelentette: a film sugalmazásával szemben nem az al-Kaida harmadik számú vezetőjeként ismert Halíd Sejk Mohammed fullasztásos kínvallatásával sikerült olyan információkhoz jutni, amelyek elvezettek a Pakisztánban bujkáló bin Ladenhez. 

McCain öt és félévet töltött fogságban a vietnámi háborúban embertelen körülmények között. Mint mondta: ellenzi a foglyok vízbefulladást szimuláló kínzási technikát. "Nem hiszem, hogy szükség lenne erre a terroristák elleni háborúnk sikeréhez, mint ahogy ezt a módszer hívei állítják" - hangsúlyozta. A szenátort tavaly az akkori CIA-igazgató, Leon Panetta úgy tájékoztatta, hogy a bin Laden elleni akció nem a Mohammedtől származó friss információ nyomán kezdődött. 

Laden futárának nevét, amely új támpontot adott a terrorista vezér hollétének felderítéséhez, egy másik országban őrzött fogolytól tudta meg a szervezet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.