Nabokovnak nem lenne jó most Szentpéterváron

Brutális kampány folyik a Lolita rég elhunyt írója ellen

Erőszakos kampány zajlik egy ideje Szentpéterváron Vlagyimir Nabokov, a Lolita című világhírű regény már rég elhunyt szerzője ellen.

2013.01.31 10:14MTI

A Szentpétervári Egyetem által üzemeltetett Nabokov Múzeum falára kedden a "pedofil" feliratot festették. Előtte már az intézmény vezetését pedofil propagandával vádolták levelekben, sőt az egyik üzenetet üvegbe zárva a múzeum egyik ablakán hajították be.

Legutóbb Artyom Szuszlovot, egy Lolita által inspirált színdarab producerét verték össze.

A Lolita című regény egy felnőtt férfi szenvedélyes vonzalmát meséli el egy tizenkét éves lány iránt. A művet 1955-ös megjelenése óta botrányok kísérik.

A Nabokov-ellenes kampány azóta zajlik fokozott erőkkel, hogy az elmúlt évben törvényt hoztak, amely alapján szigorúan büntetik a "homoszexualitás és a pedofília propagandáját".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.