Debrecenben állít ki a díjnyertes textilművész

Bakó Ilona bemutatja ruhaszobrait

Bakó Ilona ruhaszobraiból nyílik kiállítás június 5-én 17 órakor a Debreceni Művelődési Központ Mű-Terem Galériájában.

2008.06.04 17:10ma.hu

Bartók felfogásában – a magyar népművészet ősi szimbólumaival, témáival – alkotja ruhaszobrait Bakó Ilona, Ferenczy Noémi-díjas textilművész.

Munkáiból június 5-én 17 órakor kiállítás nyílik a Debreceni Művelődési Központ Mű-Terem Galériájában (Batthyány u. 24.). A tárlatot Bakonyi M. Ágnes művészettörténész nyitja meg.

A művésznő debreceni Medgyessy-körből indult, Félegyházi László tanítványa volt. 1956-1977 között a debreceni Ruhagyárban tervezője.

1960-tól jelmezeket tervezett a debreceni Csokonai Színháznak, és több hazai színháznak.

A 27-ig látogatható tárlathoz június 7-én 10-13 óra között kreatív gyermekprogramok fűződnek, 21-én pedig Szent Iván-éji műsorral, "tüzes inspirációkkal" várják a látogatókat a galériában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.