A dzsessz-funk-blues formáció

A Kéknyúl Hammond Band Big John Whitfielddel koncertezik az A38-on

Sztárvendéggel, a Bécsben élő amerikai Big John Whitfield énekessel együtt lép fel a Kéknyúl Hammond Band zenekar november 7-én, szerdán az A38 hajón.

2012.11.04 12:42MTI

Whitfield, a Lighthouse Family-vel és a Jestofunkkal szerzett nevet magának, hangja és stílusa gyakran James Brownt idézi. A Kéknyúl öt évvel ezelőtt instrumentális csapatként alakult meg, később a zenekar énekese Andy Hefler Magyarországon élő amerikai színész-zenész lett. A dzsessz-funk-blues formáció, jövő tavaszra tervezi megjelentetni második albumát - olvasható az A38 ajánlójában.
   
2007-ben indult a zenekar, Permecz Mátyás, aki a Budapesti Műszaki Egyetem informatika szakát és a Zeneakadémia dzsessz tanszakát párhuzamosan végezte el megvett egy 1953-ban készült, csaknem 150 kilós és rossz állapotban lévő Hammond B2-es orgonát. 2011 tavaszán jelent meg az első albumok, Nahát babám című koncertfelvétele.
   
A dzsesszes, funkos, bluesos "füstös" muzsikát nagyon érző Kéknyúl készülő első stúdióalbumáról a Future in the Past Tense című számhoz már készült klip. Néhány hét múlva jön ki a zenekar új videója, az Expect Me másfél perces werkfilmje a YouTube-on tekinthető meg.
   
Premecz a Kéknyúl mellett többek között a Qualitonsban és a Sena zenekarban is játszik.
   
Az együttes Magyarországon egyedülálló felállásban szórakoztató orgonás dzsessz-funk-bluest ad elő. A basszust is a Hammond orgona adja, mellette dob, gitár és impozáns fúvós kar játssza saját szerzeményeit.
   
A szerdai koncerten Premecz Mátyás Hammond orgonán és billentyűs hangszereken játszik, Csókás Zsolt gitározik, Badics Márk pedig dobol.
   
A Kéknyúl Hammond Band után az európai nu jazz egyik fontos szereplője, Timo Lassy finn szaxofonos együttese koncertezik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.