Blues

A Henrik Freischlader Band az A38-on

Egy fiatal német bluesgitáros tehetség, a tavasszal a budapesti Gary Moore-emlékkoncerten is fellépett Henrik Freischlader játszik zenekarával október 17-én az A38 hajón.

2012.10.13 21:02MTI

Az eredetileg dobosnak készült, most 30 éves Henrik Freischlader 14 éves korában éppen Gary Moore hatására választotta a gitárt, de sok más hangszeren is remekül játszik. 2009-ben készített albumán például egymaga játszotta fel az összes hangszert. Henrik Fleischlader e lemez, a Recorded By Martin Meinschäfer című anyag kapcsán vált szélesebb körökben is ismertebbé, illetve a nagyobb európai bluesrock fesztiválok állandó fellépőjévé - mondták a szervezők.

Lemezei saját kiadójánál jönnek ki, a zene a blues-rock műfajt nyitottan kezeli, dzsesszel, soullal, funkkal elegyítve. Fleischlader ráadásul nemcsak kiválóan gitározik, de jól is énekel. Mostani turnéján legfrissebb albumát, a szeptemberben megjelent House In The Woods című lemezt mutatja majd be zenekarával, amelyben Theofilos Fotiadis basszusgitározik és vokálozik, Moritz Fuhrhop Hammond C3 orgonán és billentyűs hangszereken játszik, Björn Krüger pedig dobol és vokálozik.

A szerdai A38-koncerten egy hazai tribute zenekar, a Message To Hendrix melegít be a Henrik Freischlader Band előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.