A világhírű karmester

Solti 100 - Egész napos emlékprogram az Operaházban

Egész napos programmal emlékeznek Solti Györgyre október 26-án a Magyar Állami Operaházban. A külföldön Sir Georg Soltiként ismert világhírű karmester október 21-én lenne 100 éves.

2012.10.18 11:56MTI

Október 26-án délelőtt a Vörös-szalonban kiállítás nyílik plakátokból, műsorlapokból és fotókból, amelyek döntő részét a Magyar Távirati Iroda munkatársai készítették. Hazatért címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek a Székely Bertalan teremben, majd egy werkfilmet vetítenek le - hangzott el a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A program részeként késő délután Lady Valerie Solti jelenlétében megkoszorúzzák a dalszínház Hajós utcai jegycsarnokában Solti György emléktábláját, majd a Házban Mozart Figaro házassága című operája csendül fel Halász Péter vezényletével. A címszerepet Bretz Gábor, a Grófnét Rost Andrea, a Grófot Pietro Spagnoli énekli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.