Vendégségbe mentek

A legjobb képeket vitték el a Van Gogh Múzeumból

Elköltöztek a leghíresebb művek a felújításra váró hollandiai Van Gogh Múzeumból.

2012.09.24 22:44MTI
freedigitalphotos.net

Ideiglenesen elköltöztették Vincent van Gogh (1853-1890) holland festőművész legnagyobb mesterműveinek egy részét - köztük a Napraforgók, az Íriszek és a Varjak a búzamezőn című alkotásokat - a felújításra váró amszterdami Van Gogh Múzeumból.

A hét hónapig tartó munkálatok idejére áthelyezetett 75 alkotás a világhírű szentpétervári múzeum, az Ermitázs amszterdami fiókintézményében fog vendégeskedni. A műalkotások átszállítását vasárnap kezdték meg, rögtön azután, hogy az utolsó látogatók is elhagyták a múzeumot.

A hétfő reggelig tartó költöztetés során rendőrök felügyelték a speciális - ideális hőmérsékletet, illetve rázkódás elleni védelmet biztosító - tartókba csomagolt festmények útját - mondta Leo Jansen, az intézmény kurátora. Az érdeklődők szombattól kereshetik fel az alkotásokat az amszterdami Ermitázsban.

A Van Gogh Múzeum 2013. április 25-én nyitja meg ismét a kapuit a nagyközönség előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.