Átírhatják a filmet

Kamaszok ölték meg Van Goghot?

Készen állnak átgondolni a bemutatásra váró Van Gogh-film végét az alkotók a festő haláláról szóló új teóriák miatt, amelyek szerint nem öngyilkos lett, hanem megölték.

2011.10.25 13:28MTI

A Van Gogh című film az első angol nyelvű alkotás, amely A nap szerelmese óta készült. Azt a filmet 1956-ban Kirk Douglas főszereplésével forgatták az impresszionista irányzat egyik legjelentősebb alakjának életéről.
   
Steven Naifeh és Gregory White Smith frissen megjelent könyvében azt állította, a bizonyítékok arra utalnak, hogy a művész nem öngyilkos lett, hanem véletlenül lelőtték pisztollyal játszó kamaszok.
   
"Az újonnan felszínre került fejlemények nyomán filmünk vége még nem eldöntött" - fogalmazott Kiry Madallo Sesay producer. Mint elmondta, a stábból még senki sem olvasta az új életrajzi kötetet, és nem léptek kapcsolatba a szerzőkkel, akiknek állítását alaposan megvizsgálják majd. "Ha már összegyűjtöttük a tényeket, megvitatjuk őket a munkánkat segítő Van Gogh-szakértők nemzetközi csoportjával, majd döntést hozunk a film végéről" - tette hozzá.
   
Naifeh és Smith párosa 1991-ben Pulitzer-díjat kapott Jackson Pollock amerikai festő életéről szóló könyvéért. Legújabb munkájuk azonban vitát kavart a művészvilágban. Szerintük Van Gogh azért beszélt öngyilkosságról haldoklás közben, hogy megvédje a fiatalokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.