Tépik két fej salátájuk

Szimfónikusan remixel a Magashegyi Underground a Müpában

Eddig nem hallott hangszerelésben, szimfonikusokkal, ütőhangszeresekkel és egy kórussal adja elő a legnagyobb slágereit a Magashegyi Underground; a népszerű alternatív csapat november 2-án a fővárosi Művészetek Palotája (Müpa) Fesztivál Színházában játszik.

2011.10.23 10:47ma.hu

A Bocskor Bíborka énekesnő által vezetett zenekar Ezer Nap című koncertjén több mint negyven zenész áll színpadra, köztük lesz a Talamba Ütőegyüttes, valamint egy harminctagú szimfonikus zenekar és egy tíztagú kórus Grünwald László, Talamba művészeti vezetője vezényletével - mondták a szervezők.

"A koncert ötlete egy éve vetődött fel, amikor vonósnégyessel és fúvósokkal kísérleteztünk az Ezer erdő című lemezünket bemutató koncertre. Egyértelmű volt, mennyire izgalmas, új arcot lehet így adni dalainknak. A Művészetek Palotájában tizenöt slágerünket adjuk elő szimfonikus zenészekkel és kórussal, de lesz olyan szám, amelyet csak ütőhangszerek, és olyan is, amelyet egyetlen hárfa kísér. Vendégül látjuk Szabó T. Anna költőnőt, a Kocka rap című dalunk szerzőjét is" - mondta Bocskor Bíborka.

A Magashegyi Underground közkedvelt dalait Subicz Gábor hangszerelte át, aki korábban szintén szimfonikusokra dolgozta át a Pannonia Allstars Ska Orchestra számait, valamint egyedi zenei hangzást készített a Modern Art Orchestra, Harcsa Veronika és az Erik Sumo Band koncertjeire.

A zenekar első teljes stúdióalbuma a tavaly év végi Ezer erdő volt, ezt követte idén januárban ennek tükörlemeze, a remixeket, B-oldalakat tartalmazó Ezer város, majd áprilisban az ingyenesen letölthetővé tett EP, a Ragyogás.

A Magashegyi (jelenlegi felállás: Bocskor Bíborka - ének, Fodor Máriusz - billentyűs hangszerek, Szepesi Mátyás - gitár, Fűrész Gábor - basszusgitár, Toldi Miklós - dob; állandó közreműködő: Tariska Szabolcs - ének) első dalával, a Szeplős vállal lett igazán ismert 2007-ben, elsősorban a számhoz Gróf Balázs által készített animációs klip miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.