Borok, sajtok, fantasztikus étkek...

Kóstoljon az ízek fesztiválján: jön a Budai Gourmet!

Borokkal, sajtokkal és fantasztikus étkekkel várja az érdeklődőket a negyedik Budai Gourmet Budapest Ízei fesztivál május 30. és június 1 között. A hazai gasztronómia egyik legjelesebb seregszemléje a Millenáris Parkban várja a kulináris örömök élvezőit.

2008.05.28 18:50ma.hu

Pacal carbonare, libamáj millefuille, zöldalmával és karamellizált kecskesajttal, burgonya espuma erdei gombákkal és buggyantott fürj tojással – csupán néhány ínyencség az idei Budai Gourmet fesztivál kínálatából...

A rendezvény, a majd’ száz különböző típusú sajtkülönlegesség és a többszáz féle bor mellett, idén tucatnyi jeles, a magyar gasztronómiában új utakat kereső étterem étkeiből is kínál válogatást.

„A Magyar Gasztronómiai Egyesület segítségével közel tucatnyi éttermet sikerült megnyernünk arra, hogy érzékeltessék, hol tartanak a konyha újraértelmezésében.” - nyilatkozta Haris György, a rendezvény szervezője.

„A borászatok a 2006 és 2007-es boraikat kóstoltatják, melyek közül nem is egy igen nagy klasszist mutat. Szaporodtak a borkereskedések is, a világ minden részéből származó borokat lehet már kortyolni és vásárolni” fűzte tovább a szervező.

A rendezvény kiállítóinak listáját a www.budaigourmet.hu oldalon találhatják meg az érdeklődők.

Az idei rendezvény a Reneszánsz év eseménysorozatának része, a Reneszánsz évaddal kapcsolatban a www.reneszanszev2008.hu címen olvashatók további információk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.