Ők képviselik az országot

Várjon Dénes és Mester Viktória a Maribori Fesztiválon

Várjon Dénes zongoraművész és Mester Viktória énekes képviseli Magyarországot a most ötvenéves Maribori Fesztiválon, amelyet idén az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként rendeznek meg, több tucat neves muzsikus részvételével.

2012.09.11 17:44MTI

"Várjon Dénes a tizenhat koncertből hatra kapott felkérést szólistaként és kamarazenészként, többek között Mendelssohn, Messiaen, Bach, Schubert, Janácek, Dvorák, Liszt és Kurtág műveit szólaltatja meg" - mondta Körner Tamás, a muzsikust képviselő ügynökség vezetője.

A szeptember 5-én kezdődött fesztiválon a szombati zárásig még három hangversenyen játszanak a magyar zenészek. Várjon Dénes az előző napokban feleségével, Simon Izabellával duózott, szerdán az Ausztrál Kamarazenekarral és a Maribori Fesztiválzenekarral Richard Tognetti, valamint Helena Rathbone vezényletével Schubert- és Mozart-műveket játszik.

Pénteken ugyancsak a Maribori Fesztiválzenekarral játszik, ezúttal Mate Bekavac vezényel és Jan-Erik Gustafsson csellóművész, valamint Brett Dean brácsaművész társaságában változatos műsort adnak: Max Bruch, Schumann, Meyer Kupferman, Beethoven, Guillaume Connesson és Friedrich Gulda egy-egy darabját mutatják be.

A fesztivál záróhangversenyén, szombaton este Olivier Messiaen L'Ascension-ja, Brahms Öt korál-előjátéka után Beethoven IX. szimfóniája csendül fel, amelynek mezzo szólistája Mester Viktória lesz, partnerei: Bernarda Bobro szoprán, Allan Clayton tenor és Gustáv Beláček basszus, az Ausztrál Kamarazenekart és a Maribori Fesztiválzenekart Richard Tognetti vezényli, közreműködik a Maribori Fesztiválkórus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.