Minden idők legnézettebb francia filmje külföldön

Az Életrevalók megdöntötte Amelie csodálatos életének rekordját!

Megdöntve az Amelie csodálatos életének rekordját az Életrevalók lett a külföldön legnagyobb, 25 milliós nézőtábort vonzó francia film - jelentette be a francia produkciókat az ország határain túl népszerűsítő UniFrance.

2012.09.10 23:44MTI

A Franciaországban 2011 novemberében debütált vígjáték egy baleset folytán teljesen megbénult párizsi arisztokrata igaz történetén alapul, akinek a sorsát teljesen megváltoztatja új gondozója, aki kilátástalanul hátrányos helyzete dacára talpraesettségével és humanitásával visszaadja a férfi életkedvét.

A francia filmek külföldi rekordját korábban 23,1 milliós mozinézőszámmal a 2001-ben forgalmazott Amelie csodálatos élete tartotta. Az UniFrance hétvégi közleménye szerint az Életrevalókat Franciaországban húszmillióan, világszerte pedig már mintegy 25 millióan látták. A vígjátékot eddig ötven országba adták el, de Ausztráliában, Új-Zélandon és Angliában még nem láthatta a közönség. Az amerikai filmipar ugyanakkor már lecsapott rá: készül a film új feldolgozása.

Az Eric Toledano és Olivier Nakache alkotópáros rendezésében, Francois Cluzet és Omar Sy főszereplésével forgatott komédia Németországban különösen népszerű volt, 8,6 millióan nézték meg.

A francia filmeknek világszerte összességében 66 millió nézője volt tavaly.

A 2011 májusában a cannes-i filmfesztiválon debütált, majd az idei Oscar-gálán öt szoborral díjazott The Artist című némafilmet 12,7 millióan látták külföldön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.